Wij hebben een ruime collectie vloerkleden, in verschillende stoffen en structuren, voor ieder wat wils. Graag adviseren wij u persoonlijk in onze winkel of bij u thuis.

Semis

Naam: Semis

Merk: Kvadrat

Ontworpen door: Ronan & Erwan Bouroullec


Het Semis vloerkleed van Kvadrat is het resultaat van twee jaar intensief expirimenteren door Ronan en Erwan Bouroullec. Het vloerkleed is geometrisch uitgelijnd en in verschillende ritmes geplaatst met variatie in de hoogte van het geknoopte oppervlak, dit levert een abstract landschap op. Het Semis vloerkleed van Kvadrat is leverbaar in twee verschillende designs met kleine of grote dots. Daarnaast kan het zwart/wit vloerkleed zowel positief als negatief uitgevoerd worden. 


De Semis vloerkleden van Ronan en Erwan Bouroullec zijn gemaakt van handgeweven Tibetaanse wol. Er wordt gebruik gemaakt van een bijzondere en tijdrovende Tibetaanse knooptechniek. Voor een vloerkleed van 200 cm breed, zijn 3 wevers samen aan het werk om 7 cm per dag te knopen. Na het knopen wordt het Semis vloerkleed gewassen en gesneden met scharen, wat de mooie onregelmatigheden laat zien van het handgemaakte proces.