De bank is een bepalend object in het interieur. Maar wat vind je nou eigenlijk belangrijk? Het comfort, de uitstraling of welke stof erop zit. Hieronder zie je een zo up-to-date mogelijk overzicht van de banken in onze winkel. Op zoek naar een specifiek model? Neem gerust contact met ons op.

10 000

Model: 10 000 Van Doesburg

Merk: Gelderland

Ontworpen door: Bart Vos


De nieuwe Gelderland bank 10 000 Van Doesburg kenmerkt zich door strakke lijnen en ultiem comfort. Voor het ontwerp van deze uitgebreide bankenserie heeft Bart zich laten inspireren door Theo van Doesburg, Nederlandse kunstenaar van abstracte kunst uit de 20e eeuw en de oprichter van tijdschrift De Stijl. 

De vele verschillende elementvormen en de ruime keuze uit rijke stoffen en leersoorten bieden bijna een oneindige keuze om de bank naar eigen smaak te ontwerpen!

De bank heeft een romp van massief beukenhout met nosagvering en de zitting en rug zijn opgebouwd uit hoogwaardig koudschuim. Alle losse rugkussens zijn gevuld met 50% koudschuim en 50% eendenveren. Het meubel wordt gedragen door poten met een Quickclick systeem en heeft een afneembare hoes wat het reinigen of vernieuwen eenvoudig maakt.